Curres blogg:

Visst är det kappsegling i Sandhamn – nu.

IMG 0096

Fem båtar och kappsegling i Sandhamn i februari?? Jodå, detta osannolika hände igår fredag i strålande vintersol och laber bris om 3-4 m/sek när Mimmis och Rogers charterseglingsföretag OUT tog emot hela 150 medarbetare i företaget MSAB – specialister på mobil datasäkerhet, från Kina, Australien, Ryssland, USA, Holland, England och Sverige på konferens på Seglarhotellet i Sandhamn.

Målet var att som en aktivitet genomföra tre kappseglingar med de oftast totalt ovana besättningarna dock med en skeppare för att hålla koll på navigationen.

- Sagolikt, spännande att få se ert land, er skärgård och dessutom på vintern, förklarade en av deltagarna entusiastiskt när han kom iland efter sin match utanför Sandön och Korsö mitt i vintern. Men svettigt tyckte han och sade att överlevnadsoverallerna de fick ha på sig värmde mycket när han vinschade intensivt för att komma före sina arbetskamrater.

IMG 0016

Stämningen på kajen i Sandhamn blev inte mindre av att deltagarna fick en svensk seglarlunch som hette duga – varmkorv tunnbrödsrulle med rökröra på altanen.

Att ett svenskt multinationellt företag visar upp Sverige och skärgården med hjälp av segling borde belönas med medalj med tanke att vår sport behöver fler som blir bitna, är med och gastar på kappsegling eller skaffar en egen båt.

IMG 0283

Men även redan sålda seglare borde dra fördel av att Mimmi och Roger har två av OUT´s 50-fotare parkerade i Sandhamn i vinter. För hur många av oss som vill komma bra på kappsegling, borde inte segla och träna mera? Alla som segrar säger ju att hemligheten är timmar i båten och tvåbåtsträning. Och det är ju lätt att förstå när det händer att gastar dyker upp på kajen ett par timmar före start och öppnar med att de måste vara iland igen vid fem. Att vinna är sällan enkelt, men ju mer man seglar desto bättre blir chanserna

Med andra ord: Vill du bli komma bra i sommar - boka in dig och gastarna med respektive på en dag eller helg i Sandhamn med OUT´s båtar. Kylan är inget stort problem med overallerna ombord och den som inte sett hur fint Seglarhotellet har blivit, kommer att bli överraskad för Stureplansprofilen med öl och bröl på bryggan är utbytt till en smakfull, avspänd och elegant atmosfär som passar fler, inte minst de som fyllt jämnt.

Detta blev reklam för Mimmi och Roger med Out och för Seglarhotellet, men bra insatser för segling är alltid värt att harangera.

Curt Gelin med foto och film av Hasse Himbert

https://youtu.be/r5tkWTV9vvE


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Slusshandboken

Slusshandboken

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Skutrigg

Skutrigg

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line