mässnytt

Segelbåtsmässan

 

Kom in i den nya kappseglaren Heyman 34 S och möt nye vd:n för återuppståndna Najad, på den enda renodlade segelbåtsmässan.

Läs mer: Segelbåtsmässan

Nu är varvet öppet!

hafsorkester

Båtmässan Öppet Varv har dragit igång igen, nu för 29:e gången och nu åter igen med Hallberg Rassy-varvet och Sweboat tillsammans. Här i Ellös finns bara segelbåtar, medan motorbåtarna huserar på en parallell mässa i Marstrand. Nästa helg är det en flytande mässa i Gustavsberg.

Läs mer: Nu är varvet öppet!

Hafsorkestern till Sverige

 niklasoppna

Samtidigt som Hafsorkestern anländer till Sverige efter fem års jordenruntsegling öppnar familjen Veber hamnen för en liten båtmässa i Skanör, den 14 maj. Välkommen att besöka båtarna, lyssna på föredrag och tjata lite med seglare och fixare.

Läs mer: Hafsorkestern till Sverige

Covidstängt

massa17

Tanken var att kunna bjuda på bildspel från Hafsorkesterns jordenruntsegling på vårens båtmässor. Men nu har Omikronskiten slagit till och slagit igen portarna både i Göteborg och Stockholm.

Läs mer: Covidstängt

Salomoniskt mässbeslut

MagnusRassy MatsErikssonSweboat

Nu går de ihop igen, Hallberg Rassy och Sweboat. Nästa år. Och i Stockholm blir det åter flytande mässa mitt i stan.

Sedan 1993 har Hallberg-Rassy arrangerat Öppet Varv i Ellös och gjort mässan till ett givet utflyktsmål för segelbåtsfrälsta. Efter en blygsam start har arrangemanget växt till Skandinaviens största segelbåtsmässa och till boch med 2016 var Sweboat med som arrangör. Men på årsmötet 2017 beslöt Sweboat, efter massivt tryck från lokala båtföretagare, att starta Marstrand Boat Show samma helg som Öppet Varv.

Läs mer: Salomoniskt mässbeslut

Årets båtmässa slut

OppetVarv2020 004

Skandinaviens största segelbåtsmässa, Öppet Varv, har just hållits 21-25 augusti i Ellös på Orust. Totalt 1 652 unika och angelägna besökare bokade tid och besökte Öppet Varv 2020.

-Alla funktionärer och utställare var toppengagerade och det gjorde 2020 års Öppet Varv till ett lika framgångsrikt Öppet Varv som vilket vanligt år som helst när det gäller orderingång och bra nya kontakter att fortsätta bearbeta. Med många båtar, aldrig mer än 50 besökare samtidigt på hamnplan, stort område, förlängda öppettider, försiktighetsåtgärder och sunt förnuft var det aldrig trångt, hälsar Magnus Rassy.

Sittbrunnen var där och lanserade BättreBåt, med Micke Westin. Vi hade dock inte möjlighet att stanna på extradagarna måndag och tisdag. Med bara 1652 besökare, som hade halvannan timme på sig blev det inte så mycket snackat, men det var kul att vara med på mässan som inte ger upp. Stort tack till Magnus och hans supertrevliga crew.

Den 27-29 augusti 2021 går nästa, förhoppningsvis mer normala, Öppet Varv. Ses kanske då.

Niklas Krantz

Kommentera och gilla Årets båtmässa slut

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.