Replik till Göran Gabrielsson, imitatör och satiriker. Medlem i Stenö Båtklubb – SBU:s inlägg:  Båtfolket slår tillbaka

Det här är, för den här gången, mitt sista inlägg i denna diskussion då jag annars riskerar att fastna i en evighetskarusell med ”Båtfolkets” outtröttliga   debattörer.
Sen vore det för tråkigt om sittbrunnen.se skulle översköljas av det evinnerliga ordbajseri som detta väderkvarnskrig har utgjort i snart sju år.

Om sedan Göran Gabrielsson, imitatör och satiriker. Medlem i Stenö Båtklubb – SBU, anser att han  därmed ”täppt till truten” på mig så får han gärna tro det! 

Det bjuder jag på.

Jag kommer varken svara eller kommentera.

 

Saken är den att sjöfyllerilagen, för mig och mina båtkamrater är och förblir ganska oviktig då den inte inneburit någon förändring för oss sedan den infördes.

Förutom sedvanlig ”musikertinnitus” så har jag inget problem med hörseln och några  öronproppar har jag inte ute bland kobbar och skär. 

Nu umgås jag till 90% med seglare men jag kan inte minnas att diskussionen varit uppe när 

någon av de 10 procenten motorbåtsförare har varit närvarande heller.

Det är ju dessutom så att krönikan Brännvin och livskvalitet inte handlar om själva lagen  och/eller dess utformning.  

Texten i sig avslöjar väl egentligen inte vad jag tycker om själva lagen. Jag redogör ganska torrt  för vad den innebär samt en tanke om varför lagstiftaren har valt 0,2 istället för 0 som gränsvärde.  Efter det går jag vidare med att, på mitt sedvanligt raljanta sätt, filosofera kring de outtröttliga  motståndarna till nämnda lag. Vem och vilka som känner sig träffade?
Hmm… Upp till den enskilde läsaren.

 

Att jag ser diskussionen som en storm i ett vattenglas sticker jag inte under stol med. 

Jag påpekar också i min text att ett väldigt enkelt sätt att hantera problemet är att strunta i att dricka alkohol  när man ska köra båt. 

 Märk väl...

Jag tvingar ingen att avstå. 

Jag lägger mig inte i vad folk dricker till maten. Ni får dricka pilsner, rödtjut eller brännvin till biffen.  Jag struntar fullständigt i om folk har Skåne, Taffel. Terpentin eller Tip-Ex i snapsglaset.

Kvarstår gör dock det faktum att det inte är förenat med fara för varken livet eller hälsan att dricka  Ramlösa eller Coca Cola.
Jag har provat och lever fortfarande.

Men det är ett val man gör…Var och ens egna val.

 

 

Att ”Båtfolket” skulle reagera på min krönika kommer knappast som en överraskning.

Snarare har jag varit lite besviken på att det dröjde så länge innan Ola Ljungberg till slut dök upp i kommentarsfältet.  Att Ljungberg dessutom skulle tolka texten som Fan läser bibeln var föga förvånande. 

När sedan Göran Gabrielsson, imitatör och satiriker. Medlem i Stenö Båtklubb – SBU publicerade sitt inlägg gladdes jag åt att jag, i stort sett, fick hela andemeningen i mitt filosoferande bekräftat.
Bekräftelse i den mån att energin och drivkraften hos sammanslutningen "Båtfolket” förefaller vara outtömlig.

Filosoferandet kring att somliga lever så torftiga liv att dom avstår från sjölivet om dom inte får köra båt med sprit under västen. Den tanken styrker ju Göran Gabrielsson, imitatör och satiriker. Medlem i Stenö Båtklubb – SBU, med, vad han anser vara, empiriska fakta. 

Sen vill Göran Gabrielsson, imitatör och satiriker. Medlem i Stenö Båtklubb – SBU vrida en smula på ämnet och diskutera andra saker såsom KBV:s och polisens resurfördelningar, sammhällets insatser mot sjöfylleri kontra andra insatser. 

Helt ärligt….  Jag bryr mig inte nämnvärt. 

KBV brukar jag se varje sommar när dom assisterar diverse forskare i arbetet att sanera Sundsvallsbukten från dumpade gifttunnor. En viktig och av mig uppskattad verksamhet.

Jag såg dem bogsera en havererad fiskebåt mot land i somras och dom vinkade glatt åt mig när  jag mötte dem utanför Norrfällsviken en annan solig dag. (Huruvida dom var ute och jagade sjöfyllerister  eller gjorde något annat? Det vet jag inte) 

Senast jag såg sjöpolisen var under en stadsfest då dom kontrollerade efterlevnaden av  sjövägsregler men även nykterheten i hamnen.

Men… summa summarum… I mina ögon verkar dom sköta sitt jobb…. Ganska hyfsat.

 

Visst har jag gluttat på era videofilmer och även skummat era artiklar och inlägg men att säga att jag följer debatten slaviskt efter snart sju år?

Nä! Det kan jag inte påstå!
Det var just därför jag skrev krönikan ”Brännvin och livskvalitet”
Jag var förvånad över att debatten fortfarande fortgår även om argumenten mest bara snurrar runt och formulerats om en smula över tid.

Jag tänker inte beställa, läsa och nagelfara KBV:s årsredovisning. Jag överlåter det till de  myndigheter och instanser som har till uppgift att bevaka KBV:s verksamhet.

 

Som sagt! ”Brännvin och livskvalitet” handlar inte om själva lagen och ännu mindre om vilka  samhällsresurser som tas i anspråk. 

Det är nämligen såhär...

Trots att ni inom ”Båtfolket” påstår er driva en kamp i samhällets tjänst. För att spara  samhällsresurser, gagna hela folket, landets välmående och i förlängningen även nationalekonomin så har ni, på sex år, inte lyckats övertyga mig om annat än att ni i grund och botten kämpar för rätten att få köra båt när ni är på lyset.

 

Naturligtvis har även jag en åsikt om sjöfyllerilagen och kan, i likhet med de flesta, tycka att den absolut  skulle kunna se annorlunda ut i vissa stycken. 

Det har jag säkerligen råkat nämna någonstans i något  forum genom åren och det går sannolikt att hitta bland de tiotusentals inlägg som skrivits  i ämnet på diverse webbforum.

Krönikan ”Brännvin och livskvalitet” handlade dock inte om själva lagen, dess tillkomst och efterlevnad. Den var heller ingen partsinlaga angående samhällets resursfördelning.

 

Men… Göran Gabrielsson, imitatör och satiriker. Medlem i Stenö Båtklubb – SBU. 

Varken du eller någon annan representant för ”Båtfolket” kan mena att jag far med osanning när jag påstår att ni har en outtömlig energi. 

Helt ärligt ska jag erkänna att det väcker en viss beundran men också en hel del förundran. 

 

 

Jan ”Janken” Åkerström 

Med, ett i detta sammanhang, helt ointressant CV.

Medlem i Sundsvalls Båtsällskap-SBU   

 

”OFF TOPIC” 

Ola Ljungberg undrar i kommentarsfältet till Göran Gabrielsson, imitatör och satiriker. Medlem i Stenö Båtklubb – SBU:s inlägg

- ”Var är moralisterna?” 

Jag kan lova er Ola och Göran Gabrielsson, imitatör och satiriker. Medlem i Stenö Båtklubb – SBU.

Jag och de andra så kallade ”moralisterna” har ett antal interna ord för er och era medkombatanter också.
Dock håller jag mig för god för att använda dessa i offentliga sammanhang. 

Som ni kanske redan har gissat så är jag ganska aktiv i diverse samhällsdebatter och har genom åren kallats för bland annat: feministsvin, vänsterextremist, blattelover, miljömupp, kulturfjant mm. 

Trots att jag själv kanske inte direkt skulle identifiera mig med dessa uttryck så tar jag inte så illa upp då jag vet att det egentligen rör sig om ett klassiskt retoriskt knep och härskarteknik.  Det förefaller som att jag får lägga till ”moralist” till listan. 

Okej!

Jag lever med det och hoppas att även ni får en tidig sjösättning och en lång, skön båtsommar oavsett vad ni väljer att dricka till grillbiffen. 

Tjeckiskt öl, är gott öl om ni frågar mig och Fun Light med mangosmak är faktiskt djävligt god.

Tip-Ex som snaps!?!?
Vita tänder och vackert smajl men…Nä!

Skitäckligt! Skippa den!

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Slusshandboken

Slusshandboken

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Skutrigg

Skutrigg

Med floran i båten

Med floran i båten

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line