En långseglares drömmar

”Dra dit pepparn växer”, det låter inte så snällt kanske, men nu syftar jag på en boktitel av Micke Westin. Micke behöver väl för båtfolk ingen närmare presentation, men det kan ju nämnas att han varit chefredaktör för Praktiskt Båtägande och På Kryss, är skeppare i Sjöräddningssällskapet och inte minst en mycket erfaren långseglare så därför är det inte förvånande att han nu samlar sina erfarenheter och stora kunskaper kring hur du förbereder din egen långsegling. För handen på hjärtat, visst drömmer många av oss om Medelhavet, korsa Atlanten och kryssa i Söderhavet? Jag gör det och därför var det spännande att plocka upp ett nytryckt exemplar av boken från Barbalander förlag.

Det är mycket att tänka på innan man sätter kurs ut från hemmahamnen för ett år eller två, Micke berättar om allt från tänkbara mål till båttyper, ekonomi, utrustning, sjukdomar, resmål när och fjärran, ja det mesta och lite till av vad den som vill planera sin egna drömseglats behöver veta. Och Micke gör det bra, har du en gammal Vega eller en modernare mer typisk långfärdsbåt eller står i begrepp att köpa en så finns här det mesta du behöver för att göra dina val. Skulle du föredra att åka Motor eller kanalbåt så är du inte bortglömd du heller. Och saknar du egen båt så får du tips i kapitlet ”Liftaren guide till Oceanerna”. Med Boken ”Dra dit pepparn växer” är du redo att ge dig av, för som Micke skriver ”Allt är möjligt bara du har en dröm”. Och viktigt är att påpeka att en långsegling behöver inte betyda att korsa Atlanten eller ens gå kanalvägen till Medelhavet, kanske räcker det att börja med några av våra grannländer i Öst? Det skadar absolut inte att vara förberedd då med.

Hoppas nu att jag får en fortsättning innan det är dags att kasta loss, ser fram mot en bok som i samma stil går in på själva seglatsen nu när jag lärt mig allt och lite till om förberedelserna.

Christofer Ahlandsberg


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Ankarliv

Ankarliv

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line