I den nyutgivna boken ”Historien om Hallberg-Rassy – Legendariska båtbyggare” beskrivs Hallberg-Rassys resa genom hela nio decennier, hittills, från 1940-tal, fram till nutid. En framgångssaga som än idag inte skymtar någon slutstation. Den här rikt illustrerade boken innehåller mängder med nya intressanta fakta, bilder och berättelser som aldrig tidigare pub­licerats. Här finns till och med fyra hittills okända båtar avbild­ade, som aldrig byggts.

 

Den här påkostade 360-sidorsboken är stor till både formatet och omfånget, 317 mm hög, 237 mm bred och 29 mm tjock, på 360 sidor med omslag. Texterna är på svenska. Det finns även i en engelsk upplaga. Boken är mycket välinitierad, med texter av Magnus Rassy, båt­journalisterna och författarna Bengt Jörnstedt och Curt Gelin. Boken är till 70 % ny och bygger till 30 % på den svenska boken Båtbygg­aren Christoph Rassy.

- Som gammal båtnörd och som medförfattare kan jag säga att ge ut en bok som denna är mäktigt. Inget vanligt förlag fixar ett sånt projekt, säger Curre.

Legendariska svenska Hallberg-Rassy är ett av världens allra mest respekterade och framgångsrika båtvarv. Den här boken är ett måste för alla segelbåtsälskare i allmänhet och Hallberg-Rassyfantaster i synnerhet.

Årets julklapp till HR-seglare och sugna.

Sittbrunnen återkommer med ett eget omdöme (inte Curres) om 360 sidor.

Boken kan köpas här.

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line