Att ankra är att uppleva. Det propagerar Thomas Veber för i boken Ankarliv, som både är en instruktionsbok och en inspirationsbok.

Ankerliv Hesselo

Det är fascinerande att ankring och ankare är ett område där man kan ha så många olika åsikter och teorier. Men Thomas Veber orienterar sig bra genom alla ”sanningar”, framförallt för att han har så stor erfarenhet själv. Som han delar med sig av, i framgång som misslyckande.

Vissa saker håller jag inte med om, som att det skulle vara bra med en svirvel på ankaret, att man kan ha nytta av en ankarvikt eller att ankarets typ är viktigare än vikten.

Men det är petitesser. Han är väldigt pedagogisk och innan jag gav mig ut på långsegling läste jag boken och lärde mig mycket. Hemma igen läser jag om och ler igenkännande.

Jag mötte honom på bryggan i Skanör när Hafsorkestern efter fem år förtöjde på svensk jord. Han var entusiastisk och berättade om sina projekt i de europeiska kanalerna med sin lilla motorbåt.Jag kände igen den sprudlande energin från TV-familjen på äventyr. Samma entusiasm präglar boken om ankring, som är en av de böcker man bör läsa om man ska ge sig ut att segla i världen. Om man inte redan vet bäst förstås.

Niklas Krantz

kophar

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Långedragsjullar

Långedragsjullar

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Genvägsboken

Genvägsboken

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line