massa17

Tanken var att kunna bjuda på bildspel från Hafsorkesterns jordenruntsegling på vårens båtmässor. Men nu har Omikronskiten slagit till och slagit igen portarna både i Göteborg och Stockholm.

 

- Jag hade hoppats att kunna skicka några rader till dig, och många andra, för att informera lite om praktikaliteter kring scenprogrammet på Båtmässan 2022, skriver Bengt Wallin, tidigare båtmässegeneral, nu programansvarig.

- Tyvärr blir det inte så då Regeringens beslut slår hårt mot alla former av evenemang. Detta leder till att Svenska Mässan har tvingats fatta beslutet att ställa in Båtmässan i Göteborg. Vi är många som har sett fram emot årets Båtmässa inte minst beroende på att det starka och innehållsrika scenprogram som du och ca 70 till skulle ha bidragit till. Programmet innehöll många spännande och inspirerande inslag och så sent som i dag tillkom en programpunkt.

Även Allt för sjön 2022 som var planerad att genomföras den 12-20 mars i Älvsjö ställs in. Anledningen till beslutet är de nya restriktionerna till följd av den ökade smittspridningen av Covid-19.

Båtbranschen är en av de branscher som fått ett stort uppsving under pandemin och intresset för båtliv och vattennära upplevelser har vuxit. Men med de rådande restriktioner som gäller samt med krav på minst 10 kvm per person är det inte möjligt att genomföra en mässa i den storlek som Allt för sjön är.

- Vi har idag tagit det tråkiga beslutet att ställa in Allt för sjön. Ett oerhört trist besked till alla som älskar båtlivet, men med de begränsningar som större event har idag kan vi inte skapa den mässa utställare och besökare vill ha. Vi hade verkligen sett fram emot att välkomna alla till årets efterlängtade båtmässa. Det är också vår förhoppning att 2022 blir året då branschen får igång sina leveranser, så att vi med full gemensam kraft skapar en attraktiv och fullmatad Allt för sjön 2023, säger Hanse Thorslund, projektledare Allt för sjön.

Nästa Allt för sjön på Stockholmsmässan planeras till mars 2023.

Så nu ser vi väl fram till Öppet Varv på Orust i augusti. Magnus Rassy brukar inte banga för lite Covid, som väl förhoppningsvis borde kunna hanteras vid det laget. Då är nog Hafsorkestern i krokarna också. Ses nångång. Ta vara på er.

Niklas Krantz

OppetVarv2016 3866b


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line