Den 17-21 juni 2016 kommer Jollekappseglarna Västerås att anordna JSM i segling. Juniormästerskapet blir det femte i klubbens regi. Över 500 seglare i nio olika klasser kommer att delta och med medföljande föräldrar, supporters, tränare, coacher med flera. Det betyder att över 2 000 besökare kommer till området vid Framnäs under fem dagar i juni och Västeråsfjärden kommer att vara fylld av seglande barn och ungdomar.

Stora mästerskap är ett signum för Jollekappseglarna. Klubben har anordnat ett antal SM, NM och Junior-SM under årens lopp. Det gör Jollekappseglarna till en av de mest kända klubbarna för tävlingssegling med jollar i Sverige. Föreningens ambition är att behålla intresset för seglingssporten bland ungdomar i Mälarstaden Västerås.

- Vi i JKV har under hösten arbetat hårt med planeringen av JSM 2016 för att säkerställa att det blir ett väl genomfört evenemang. Vi ser alla fram mot att välkomna alla deltagare med familjer till Västerås och att få genomföra Sveriges största seglingstävling för jollar, säger Anders Lindberg, projektledare för JSM 2016.

Arrangörskapet ställer stora krav på klubben med funktionärer, domare, säkerhetspersonal och utrustning, men tack vare att Jollekappseglarna har ett bra samarbete med övriga båtklubbar i Västerås, har man stora förhoppningar om att det kommer bli ett lyckat evenemang. Även Västerås stad ställer upp med bland annat en uppfräschning av ytor runt området.

Klasser:

Optimist killar & tjejer E-jolle killar & tjejer
Laser Radial killar & tjejer Laser Standard öppen
Laser 4.7 öppen Zoom 8 killar & tjejer
RS Feva öppen Kona One öppen
29er öppen  

Övriga klasser (utom tävlan)
Hansa 2,3 och XSmall Optimist

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line