legendernaVolvolegenderna seglar igen

Volvo Ocean Race 45-åriga historia är full av fantastiska prestationer. I Legends Race 2018 kommer kända lag och båtar kappsegla samtidigt som de professionella lagen i finaletappen från Göteborg till Haag. Det presenterades under Meetingspot på Svenska Mässan under fredagen.

Tävlingen Legends Race är öppen för alla båtar som någon gång deltagit i Whitbread Round the World Race eller Volvo Ocean Race sedan starten 1973–74. Kappseglingen kommer att starta den 21 juni 2018, samtidigt som de professionella lagen som tävlar i Volvo Ocean Race ger sig ut på finaletappen av jordenruntkappseglingen från Göteborg till Haag.

En liknande tävling för veteraner och kända båtar från tävlingens historia arrangerades i Alicante innan starten av tävlingen 2011. Den blev väldigt uppskattad av fans och senare har även ett Volvo Ocean Race Museum öppnat i Alicante. Under målgången i Göteborg 2015 byggdes en välbesökt utställning om tävlingens historia i evenemangsområdet i Frihamnen.

 

Nyheten om Legends Race presenterades under Meetingspot, Sveriges största kappseglingsseminarium som äger rum under smygöppningen av Båtmässan i Göteborg varje år.

http://www.youtube.com/watch?v=VUVXh4T-sO8

En av de talare som medverkade under seminariet var Tracy Edwards som deltog i Whitbread 1989-90 som en del av den kvinnliga besättningen ombord på båten Maiden.

m5615 t edwards

– Vi hittade Maiden i dåligt skick för ett par år sedan på Seychellerna och jag har jobbat hårt för att restaurera henne och få henne tillbaks i sitt gamla fina skick, säger Tracy Edwards.

– Hon kommer inom kort att skeppas tillbaks till Storbritannien för att renoveras och vårt mål är att samla tjejerna i besättningen från 1989–90 och delta i Legends Race nästa sommar.

Legends Race kommer att bestå av en Maxi-klass, en klass för Volvo Ocean 60:or och en öppen klass. Både Sverige och Holland har en rik historia inom Volvo Ocean Race.

– Legends Race kommer att göra hamnstoppet i Göteborg extra spännande för vi vet att det finns ett stort intresse för tävlingens historia i Sverige, säger Camilla Nyman, VD för Göteborg & Co som arrangerar hamnstoppet av Volvo Ocean Race i Göteborg 2018.

– Under målgången 2015 hade vi en väldigt populär utställning om Volvo Ocean Race arv i evenemangsområdet i Frihamnen. Nu kommer vi kunna välkomna flera kända båtar och seglare som deltagit genom åren och seglingsfantaster kommer säkert att kunna känna igen en hel del legendariska båtar och välkända ansikten.

Hamnstoppet i Göteborg äger rum från 21-26 juni och starten för den sista etappen och Legends Race går den 21 juni.

Meetingspot 2017 lockade en rekordpublik på över 600 gäster som fick ta del av nyheter från kappseglingsvärlden. Seminariet arrangerades av Brandspot för 11 året i rad och bland de medverkande talarna på scenen fanns kända profiler från World Match Racing Tour, America’s Cup, Olympisk segling och Volvo Ocean Race. Och 2017 bjuder på ett par verkliga godbitar för seglingsintresserade.

  • Final i America’s Cup på Bermuda: 26 maj – 27 juni
  • Match Cup Sweden 2017 på Marstrand: 3 – 8 juli
  • Start i Volvo Ocean Race 2017–18 i Alicante: 11 oktober

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Med floran i båten

Med floran i båten

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line