Pernilla Wiberg seglar Seapilot2star

Se upp i backen, nu laddar hon om. Pillan startar i Seapilot tillsammans med Anders Lewander. Tävlingen med bara två ombord i tre dar; Seapilot2star 2017 startar i Oxelösund den 29 maj med etappmål i Visby och Oskarshamn för slutlig målgång igen i Oxelösund.

 

Det är Sveriges största doublehandedkappsegling, Seapilot2star, som får förstärkning av skidåkaren Pernilla Wiberg som kommer att segla ihop med Volvo oceanrace seglaren Anders Lewander. Pernilla är uppvuxen med segling och har ofta seglat i området från Oxelösund ner mot Oskarshamn.

- Det är oerhört glädjande att få med Pernilla i seglingen utifrån vår målsättning att locka fler kvinnliga och unga seglare till Seapilot2star, säger Anders Bergström på True Heading AB som är huvudsponsor av tävlingen.

Seapilot2star är en av sveriges populäraste segeltävlingar med kring 100 deltagande båtar de senaste åren. Ombord är man bara två personer vilket gör tävlingen på ca 300 sjömil också till en av de mest utmanande under säsongen. Redan nu 2 månader innan tävlingen är redan 103 båtar anmälda för start och vi tror på rekord deltagande i år utifrån att max antalet är 125 båtar som kan starta. Tävlingen startar måndagen den 29 maj kl 8:00 från Oxelösund med etapp mål i Visby och Oskarshamn för slutlig målgång i Oxelösund igen mellan onsdagen och torsdag samma vecka.

Sittbrunnen direktsänder i samarbete med Seapilot och Solidsport.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Genvägsboken

Genvägsboken

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line