Navigare voluptus est...

...att segla är njutbart.

Insegling mot västra RamsökalvenKaptenshålet är en liten vik längst västerut på Ramsökalven i Kosterskärgården. Det är nog den finaste tilläggsplatsen i Sverige. Det är också tanken med sittbrunnen.se. Hit ska man gå när man vill må bra, få inspiration och drömma.

 

Jag gillar att segla. Jag inte bara gillar, hela min kropp älskar det. När jag kommer ut på sjön fylls jag av ro, om det inte blåser mycket. Då sprutar adrenalinet och jag njuter än mer. Visserligen har det hänt att det sprutat även från magen och uppåt, än gång högst upp i riggen på SXK:s gamla nordsjötrålare Gratitude, nån gång på Greenpeace gamla tullkryssare i Engelska kanalen på väg att stoppa atomsopsdumpning i Le Hague, en annan gång på väg till svamdykarön Kalymnos.

 

Jag har försökt att tävla. Jag kom oftast sist i OK-jolletävlingarna i tonåren. Men så småningom har jag har insett att jag är en njutningsmänniska. Jag gillar att vara ute på sjön. Om jag kommer först eller sist är inte så viktigt. Men jag har himla kul. Så jag tänker att det kanske finns några andra som mig. Seglingsnjutare.

Det finns seglingstidningar och det finns sajter. För att inte tala om bloggar. Så vad har sittbrunnen att bidra med?

Förutom att jag tycker det är kul, hoppas jag att det kan bli en mötesplats. För den som vill läsa lite för att elda under sina drömmar och få tips om sommarens äventyr. Till den som vill dela med sig av sina egna erfarenheter till andra. Till den som vill peka på sina egna hemsidor och bloggar.

Jag har ingen aning om hur det här ska gå. Jag sitter hemma om kvällarna och hackar på kul. Jag har en vision om att många ska kunna vara med och skapa en väv av seglingslitteratur. Det kanske är att sikta för högt. Men för en massa år sen läste jag en i politiskt okorrekt bok om att man ska sikta mot stjärnorna. Så kanske man når månen. Jag gillade, och gillar fortfarande, den tanken.    

Så nu försöker jag bygga en sajt med förhoppningen att några tycker det är kul att läsa. Att du som har något att dela med dig av mailar eller loggar in som författare, för att du tycker det är kul. Jag har ingen aning om ifall det går att få ekonomi i en sån här verksamhet. Faktum är att jag inte tror att det går. Men skulle det visa sig lönsamt, så ska naturligtvis alla som medverkar på ett eller anat sätt vara med att dela på det. Men det blir en senare fråga. Nu gäller det att komma igång.

Det här ska inte vara ett socialt medium, där varenda tandborstning dokumenteras och debatteras. Men jag hoppas det kan bli ett forum för gemsam njutning. En waypoint på livets ocean.

skepparn

Niklas Krantz


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Slusshandboken

Slusshandboken

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Nytt i

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line