ÅF Offshore Race 2016 seglas medurs

2015-11-02 - ÅF Offshore RaceSeglingssäsongen 2016 börjar gå mot sitt slut. Vi har summerat deltagarnas intryck och våra erfarenheter från årets ÅF Offshore Race. Vi kan konstatera att det blev en bra och uppskattad regatta där inte minst det gynnsamma vädret var en bidragande orsak. Men vi ser också att både seglare och funktionärer nu är hemmastadda på Skeppsholmen. Det bidrar till ett väl fungerande samarbete och underlättar de obligatoriska momenten innan själva kappseglingen sätter igång.

Som respons på de svar vi fått i deltagarenkäten har vi beslutat att ändra bansträckningen för nästa års regatta. ÅF Offshore Race 2016 kommer att seglas medurs runt Gotland.

Ett önskemål som framkom i årets deltagarenkät var tips om var besättningar utan egen båt kan hyra en kappseglingsbåt till ÅF Offshore Race 2016. KSSS kan nu förmedla kontaktuppgifter till olika uthyrare. Ytterligare information finner du under fliken Kappsegling på KSSS hemsida eller genom klicka på följande länk (www.ksss.se/Kappsegling/Segla-AF-Offshore-Race-med-hyrbat)

I årets regatta introducerade vi en sammanställd placeringslista i SRS för alla deltagare som seglat samma bana. För att kunna sammanföra SRS och ORCi i en lista fick vi hjälp av SSF att ta fram ett SRS-tal baserat på det ORC-mätbrev som båtarna i ORCi hade. Inför 2016 kommer vi att tillsammans med SSF fortsätta utveckla detta i syfte att presentera en så rättvisande sammanställd lista som möjligt.

Vi kommer att presentera inbjudan till ÅF Offshore Race 2016 i november och kort därefter räknar vi med att anmälan öppnar.

Vi vill passa på och tipsa om den förenklade beskrivning av ISAF Special Regulations som KSSS har tagit fram. Förutom text, innehåller beskrivningen även bilder som visar exempel på aktuell säkerhetsutrustning kopplad till respektive avsnitt i ISAF Special Regulations.

Beskrivningen Besiktningsgenomgång 2015 hittar du  geom att klicka på länken.

Varmt välkommen till ÅF Offshore Race 2016

Håkan Andersson
Tävlingsledare

Toppenbra beslut av KSSS. Nu blir det som förr en taktikernas och navigatörernas kamp på utsidan av Gotland. Att våga stå på innanför Raude Hund, se botten, men vinna på konkurrrenter, kan bli årets nervkittlare och en fördel för alla båtar med måttligt djupgående. Eller som Mats Gustafsson på Rosättra har sagt: När det luktar koskit är det dags att slå ut.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Genvägsboken

Genvägsboken

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line