båtar och varv

Ny sjöräddare från Hallberg Rassy

mr2

Den nya båten är rakt igenom konstruerad för sjöräddning. Den har möjlighet att ta ombord upp till 150 personer vid en massevakuering. Det finns plats för upp till fem liggande patienter och länskapacitet för över 1000 liter i minuten med olika bärare. Vidare är båten utrustad med en brandkanon för att pumpa och ge vatten med 1500 liter i minuten och det finns också plats för att ha med en Rescuerunner på akterspegeln med tillhörande kran för att plocka upp den och säkra upp haverister mm.

Läs mer: Ny sjöräddare från Hallberg Rassy

Årets kram när Ladykiller 4.0 döptes

 

_DSC3667.jpg

Designer Håkan Södergren kramade om gudmor Pia L´Obry när Shogun 50 Ladykiller 4.0 döptes på fredagen.

Lyckligaste minerna på Ostkusten kunde ses på fredagen på Rosättra Båtvarv när Mats Bergryds nyaste Ladykiller blev döpt. Inför en skara inbjudna utbringade båtens gudmor storseglaren Pia L´Obry de bevingade orden må lycka och välgång följa dig på haven och sprutade skumpa över stäven.  Därmed är Sveriges i särklass exklusivaste och mest speciella båt officiellt redo för att möta världen.

Läs mer: Årets kram när Ladykiller 4.0 döptes

Shogun 50 sjösatt, men avstår ÅFOR

S 50.JPG

Äntigen klar!  Byggarna på Rosättra har lagt tusentals timmar på Shogun 50 och är lika stolta som lyckliga över resultatet.

Shogun 50 klar men står över ÅFOR

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, brukar det heta. Om ett par dagar blir det emellertid äntligen dags för officiellt dop av Shogun 50.

Läs mer: Shogun 50 sjösatt, men avstår ÅFOR

More 40 - Milda makter vilken båt !

Båten loggade 11,2 knop med två rev och halva focken inrullad på slör.

Förra veckan var vädret i vackra Kroatien allt annat än semestermässigt. Bura – den omtalade hårda nordvinden tog i med över 40 knop nära kusten och chartersäsongen kändes klart slut för i år. Men jag hörde att nya More 40 äntligen skulle vara klar och tog chansen att segla båten trots förhållandena. Och jag kom in i hamnen i Kremik efter en timma med ett stort brett smil – milda makter vilken bra båt, var min omedelbara reaktion.

Läs mer: More 40 - Milda makter vilken båt !

Hallberg-Rassy 340 tar Hallberg Rassy 342 på nästan allt

Vad har hänt med konceptet kapabel cruiser? Gör moderna krav på prestanda båttypen bångstyrig att segla? Eller skapar designtekniken bättre och bekvämare båtar att segla?

För att få grepp om utvecklingen tog vi ut nya Hallberg-Rassy 340 på en jämförelse mot föregångaren Hallberg-Rassy 342 från 2012. Testet i hård vind och rejäl sjö, visade att mycket har hänt och att nästan allt är ännu bättre.

Läs mer: Hallberg-Rassy 340 tar Hallberg Rassy 342 på nästan allt

Nya Divan redo

DSC_0960.JPG

Hon skulle vara klar till säsongen 2017 men sköts på först till Marstrand Boat Show och sedan till Allt på Sjön i Gustavsberg. Skälet var att Bernt Lindquist ville ha båten helt klar innan den presenterades och senast sade han att premiären är planerad till Dusseldorf i Januari, eftersom hans agent Diamond Yachts, har intressenter för båten.Men i veckan kunde Diva 34SC sjösättas och riggas.

Inom kort ska båten testas och dessutom jämföras med snabba föregångaren Diva 35, anno 2010. Efter det ska den visas för publik och spekulanter på ostkustens mesta marina – Bullandö på Värmdö.

Läs mer: Nya Divan redo

Sittbrunnenfilmer