Curres bogg:

Tjejer sökes

FF 425

På det av KSSS årligen arrangerade kappseglingsforumet på Allt för Sjön avslöjades en enastående möjlighet – en toppad Finnflyer 42 ställs till förfogande för en kvinnobesättning. Idén är fantastisk – vilken kappseglare som helst skulle sannolikt ta chansen att köra en toppad båt runt Gotland.

- Motivet är enkelt, många fler kvinnor behövs i vår sport, vi är för många gubbar. Nu vill vi på KSSS ge kvinnor chansen att segla runt Gotland. Tio behöver de vara på ”Avantime” som tagit line honors och är klart konkurrenskraftig, förklarar Mats Olsson på KSSS.

- Tjejer i alla åldrar kan vara med, både de som har lite erfarenhet och mycket erfarenhet. Det handlar alltså inte om en elitsatsning. Skicka in ditt seglings-CV med en motivering om varför du ska vara med ombord. Du kommer dock inte till ett dukat bord, utan måste vara med och träna före start och vara beredd på att betala dina egna omkostnader, säger Mats Olsson.

images 2Bakgrunden till att en så flott båt som Finnflyer 42:an ställs till förfogande går att finna i att företaget Avantime samarbetar med KSSS och gör ett jättejobb. Man hanterar all information för deltagarna i säsongens seglingar inte minst ÅF Offshore Race. Anmälan, avprickning, bloggar och filmer från båtarna, resultat m m sker digitalt, smidigt och gör att alla kan följa vad som sker inför, under och efteråt.
Så här säger båtens ägare Erik Klusell, en av företagets grundare:

- Segling alltid legat oss varmt om hjärtat och vi älskar utmaningen som segling innebär och möjligheten att få bidra till sporten. Det var därför ett naturligt steg för Avantime att påbörja ett samarbete med KSSS för att lyfta vår tekniska kompetens tillsammans med den största aktören inom svensk segling.

KSSS webbplats är deras främsta kanal för informationsspridning, informationshantering och är en samlingsplats för alla medlemmar. Här finns möjlighet att anmäla sig till tävlingar, läger och kurser. Webbplatsen används också för att publicera de mängder resultat som kommer in från de tjugotal tävlingar KSSS arrangerar under året – vilket ställer stora krav på en uppdaterad och anpassad webbplats.
För säsongen 2012 fick vi uppdraget att skapa en intressant och tekniskt utvecklad webbplats för funktionärer, besökare, åskådare och deltagare i ÅF Offshore Race. Under de fyra första veckorna hade KSSS sida 32 000 besökare, säger Erik Klusell.

images 1Utöver allt roligt som väntar de tio kvinnorna i besättningen, väntar också en designchock nere i salongen på Avantimebåten - blommig tapet på skotten.

Avantimes initiativ är en utmärkt PR-gest, men också en praktisk plattform, satsningen med Finnflyer 42.an visar vad man kan och nu vet även jag vad Avantime producerar. Och ÅFOR är och förblir en av de bästa arenorna att demonstrera sina färdigheter på.

Kanske fler framåt företag vill visa hur bra man är genom att ställa en båt till förfogande? Som mångårig Gotland Runt seglare och bevakare av kappseglin, skulle jag gärna se fler seglingssugna kvinnor, fler ungdomsbesättningar. Eller varför inte en båt med nyblivna svenskar och veteraner? För kappsegling sägs ju behöva förnyelse.

Curt Gelin

Se filmen från kappseglingsforumet


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Genvägsboken

Genvägsboken

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line