ba1b7eb9b8ad142948e3b9dce300b4c6_L.jpg

 

Som jag kunde meddela redan i september kommer kineseiska Fareast Boats med ett nytt spjut på 37 fot. Då i saqmband med  Nordic Yachts Open sade Mats Runström, varvets man i världen, att båten skulle komma till Allt för Sjön, vilket lät fantastiskt fort för att få fram en ny båt. Senare samma kväll spädde designern Marten Voogd på mina förväntningar när han berättade att första båten redan var såld till en stockholmare, men lugn i stormen sade han också - vi siktar på att första båten seglar sommaren 2018. Och så ser det ut att bli - premiär på Shanhghai Boat Show i april och på banan i Stockholm i juni.

Men redan i Dusseldorf smyger varvet igång lanseringen, har skisser i sin monter och en aluminiumform till en Optimist för att visa hur Fareast 37R ska byggas.

Skisserna säger mig att Fareast 37R blir ett rivjärn att räkna med, eller vad sägs om 76 kvadrat på kryssen till en vikt om bara 4,6 ton. Bäva månde varv med prestandbåtar på programmet, också på grund av priset ca 1,75 MSEK. Det är långt under pretentiösa Dehler 38, flotta Xp 38, inventiösa Arcona 380, spartanska J/111,  hajpade Figaro 3, strykjärnet Mc Conaghy 38 för att peka på några etablerade. Att de propra linjerna lockar på Fareast 37R pch att den får inredning gör den ytterligt spännande att bekanta sig med. Årets Segelbåt är nerlagt som projekt, men i sitt segment är Runströms och Voogds spjut en vinnare. 

 

Registrera dig för att läsa mer …

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Skutrigg

Skutrigg

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Ankarliv

Ankarliv

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line