Seapilot kan man numera navigera med, med waypoints och rutter, och det är ju en fördel. Dessutom har de nu lanserat sin Facebook-koppling, som jag inte har fått att fungera. Det står bara Loading med en snurrande cirkel framför när jag försöker. Dessutom låser sig hela appen mitt uppe på Mysingen, jag kan inte zooma, öppna menyn eller någonting över huvud taget. Vet inte om det beror på att Facebook griper in eller är för att jag bara har den långsamma första iPaden. Tur att jag inte är beroende av Seapiloten för att navigera.

Det största problemet med iNavX och Soltekniks inscannade kort har ju varit att man måste välja kort. Nu ska det fungera bättre. Har ännu inte hunnit segla mellan två kort, så jag vet inte om det fungerar utan min medverkan till kortbyte, men när jag startar får jag i alla fall förslaget att använda Dalarö-Landsort, vilket jag tacksamt anammar. Men i höjd med Fläsklösan upptäcker jag ett fenomen som inte ökar mitt förtroende för paddnavigeringen: Det ser ut som om jag seglar baklänges. Positionen är rätt och rör sig också på skärmen i förhållande till båten. Men icon-fören pekar åt fel håll.

Än har inte apparna gått ikapp min fasta plotter. Men jag ger mig inte. Nångång händer det och jag fortsätter att jämföra. Under tiden blir Soltekniks paddfodral bara gulare och fulare. Återkommer.

Niklas


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Ankarliv

Ankarliv

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line