Motionslopp i seglarveckan

riviera2

The Riviera Race är ett nytt inslag under Seglarveckan i Båstad. Motionsloppet arrangeras av Sailing Båstad i samarbete med Båstad/Bjäre Kajaksällskap, Kiteskolan Båstad och Windsurfing Skåne.
– Riviera Race är ett nytt motionslopp för hela familjen. Det kommer att bli en härlig utmaning och en minnesvärd upplevelse att paddla, surfa, simma eller springa längs Båstads vackra kust. Vi anordnade en provdag i mitten av juni för att testa banorna och nu räknar vi ner till den 6 augusti, säger Pekko Svensson, projektledare för Seglarveckan .

Start och målgång för samtliga lopp sker på stranden i centrala Båstad. Havsbanan för kajak, stand up paddle (SUP) och vindsurfing sträcker sig längs den vackra kusten ut mot Hovs hallar. På vägen kommer det att finnas vätskekontroller och säkerhetsbåtar. Flytväst är obligatoriskt.

  • SUP-banan är cirka 7 kilometer lång med vändpunkt vid Norrvikens trädgårdar.
  • Kajakbanan är cirka 10 kilometer lång med vändpunkt i Kattviks hamn.
  • Vindsurfingbanan är cirka 20 kilometer lång med vändpunkt utanför Hovs hallar.

riviera1

Swinrunbanan är utformad av Sven Lindeberg, landslagsmeriterad i militär femkamp, och Emma Jonsson från IS Göta. Den är cirka 7,7 kilometer lång varav 6,3 kilometer löpning och 1,4 kilometer simning. Deltagarna bestämmer själva om de vill springa ett, två eller tre varv. Löpterrängen domineras av markerade leder och stigar. Det är en lagtävlig (herr/dam/mix) men erfarna swimrunners tillåts att ställa upp på egen hand.

Tidtagning sker i samtliga lopp men ingen vinnare utses. Istället lottar arrangörerna ut priser så att alla deltagare har chans att vinna. Under dagen anordnas även prova på-aktiviteter med Kona windsurfing, Kiteskolan Båstad och Aterra kajak.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Skutrigg

Skutrigg

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line