Nu tar hon över!

Stina

Nu händer det saker på Beckholmen, och mer lär det bli. Stina Jansson som i några år jobbat som lärare på den expansiva Sjöskolan går in som ägare och ledare. Sjöskolan har sin tyngd i yrkesutbildningar men deras fritidsutbildningar är både bra och fullbelagda. Och eftersomn Stina alltid är full av energi ska det bli väldigt spännande att se vad som händer. Hemma i Göteborg kommer det alldeles säkert att röra på sig. Sittbrunnen önskar lycka till!

Den 1 februari går Stina Jansson in som delägare och VD för Sjöskolan på Beckholmen, som expanderar och utökar sin kursverksamhet stadigvarande även till Västkusten och Göteborg.

Stina har en gedigen bakgrund inom den marina utbildningsbranschen och har sedan 1992 arbetat som navigationslärare, seglarinstruktör och charterskeppare i Sverige och i Medelhavet.

- Jag älskar att få dela med mig av mina kunskaper som instruktör, och se ljuset i elevernas ögon när de verkligen förstår navigationens hemligheter, säger Stina. Mitt huvudsakliga arbete kommer att vara att tillsammans med Gerhard Chronholm och våra instruktörer arbeta med att bredda, marknadsföra och sälja vårt redan breda kursutbud till både yrkessjöfarten och fritidsbåtslivet.

Sedan 2006 har Stina hållit kurser för långseglare, och Sjöskolan utökar nu kursutbudet med bland annat utsjöskeppare, utsjöskeppare plus och kanalintyg både i Göteborg och Stockholm under våren.

Förutom de marina kunskaperna har Stina arbetat med marknadsföring och försäljning de senaste 20 åren, och är även utbildad intensivvårdssjuksköterska och HLR-instruktör. Det innebär att hon kommer att vara en av flera instruktörer på Sjöskolan som utbildar i sjukvård för Basic Safety, och håller i kursen Sjukvård och säkerhet för långseglare.

- Med Stina som VD får Sjöskolan på Beckholmen just de resurser vi behöver, säger Gerhard Chronholm, delägare och utbildningsansvarig på Sjöskolan.

Sjöskolan på Beckholmen har utbildat sjöfolk sedan 2001 centralt i Stockholm. Anna Michalowska stod från början ensam vid rodret tillsammans med Sjöskolans instruktörer, och sedan 2013 är Gerhard Chronholm ansvarig för utbildningarna, och delägare i Sjöskolan på Beckholmen. Anna går nu i pension och lämnar med varm hand över till Stina och Gerhard.

Gerhard


Sittbrunnens bokhandel är öppen

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line