Harald Hårfagre avbryter turnén!

https://youtu.be/GBgnSlF0qZ8

Nu avbryter Draken Harald Hårfagre vikingatåget i väst. Lotskostnaderna på de stora sjöarna i USA har vuxit, och trots insamlingar har det nu blivit för dyrt att följa med Tall Ships Festival. Green Bay blev sista anhalten. Nu gäller det att komma ut i havet igen, för minsta möjliga kostnad.{SCOpenGraph image=http://www.sittbrunnen.se/images/stories/draken/avbryter.jpg}

Det nybyggda vikingaskeppet Draken Harald Hårfagre har gjort succe i på de Stora Sjöarna. Men efter den sensationella seglingen till Amerika i Leif Erikssons kölvatten, drabbades expeditionen av de amerikanska lotsbestämmelserna i insjöarna. Vikingaskeppet var inte någon fritidsbåt, utan klassades som lastfartyg.

Den första beräkningen av lotskostnaderna landade på motsvarande över 3,6 miljoner kronor, men med en justerad rutt sänktes kostnaden till motsvarande 2,3 miljoner kronor. Trots det är kostnaden större än vad projektet har råd med.

Så nu vänder man tillbaka, och räknar med att hinna med ett besök i New York i mitten av september, innan det nybyggda vikingaskeppet läggs upp för vintern på Long Island Sound till Mystic, Connecticut.

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line