Gåshagas nya glokalcharter

För 10 år sen köpte jag min båt på Gåshaga, Lidingö och Pelle som jag köpte den av hyrde ut den fem halva somrar och jag hade gratis segelbåt den andra halvan. Jag har inte begripit varför inte fler nappat på den geniala idén, och sen tröttnade Pelle. Men nu kör Anders igång igen med Dufour och Bali. Och inte bara lokalt, utan över hela världen.

- Vi blir ”glokala”, d v s satsar på lokal service, försäljning och charter i Sverige kombinerat med ett globalt nätverk unika seglingsupplevelser runt om i världen, säger Anders Almén, ägare till Gåshaga Marina.

Under 2017 öppnar Gåshaga Marina en egen charterbas i sin marina på Gåshaga Lidingö.

– Vi ser att mönstret bland seglare förändras, vissa vill fortsatt äga, men fler och fler vill hyra eller ta del i ett så kallat charter management-upplägg där man hyr ut sin båt och köper den kopplat till ett smart ekonomisk och juridisk upplägg, säger Anders.

– Vi vill vara lösningen för kunden oberoende av vad han eller hon efterfrågar inom marin service och segling, förklarar Clemens Åhfeldt, ansvarig för Gåshaga Marinas internationella samarbete med Dream Yacht Charter/Poseidon Travel AB.

Sol och segling på 47 destinationer från Lidingö är en nyhet.

Inledningsvis ingår fyra helt nya båtar i deras Svenska charterflotta, Dufour Grand Large i storlekarna 382, 412 och 460 samt en Bali 40-fots katamaran. Många seglare från andra länder runt om i världen har fått upp ögonen för Stockholms helt oslagbara seglingsvatten och unika skärgård. Sverige är rent, vackert och säkert. Vid försäljning av båtar i charter management-upplägget erbjuder Gåshaga Marina ett stort antal välkända modeller från några av världens ledande segelbåtstillverkare.

– Helt nytt är att man också kan hyra sin internationella chartersegling av Gåshaga Marina. Vi hyr ut båtar via Dream Yacht Charter på 47 olika destinationer runtom i världen. Genom oss har du tillgång till en flotta med katamaraner eller enskrovsbåtar från cirka 11 till 20 meter från välkända märken som Dufour, Lagoon, Bali, Fontaine- Pajot, Beneteau och Jeanneau. Dream Yachts Charter är en av världens största operatörer och står för högst kvalitet till bästa pris.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Slusshandboken

Slusshandboken

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line