Bjuder på Najadkonkursen

nordwest

Ett konsortium kring båttillverkaren Nord West, kommer att lämna ett anbud på Najadvarvet, som gick i konkurs den 9 augusti.

Det senaste året tillverkade Najadvarvet 25 segelbåtar. Nord West har verksamhet på näraliggande Vindön och tillverkade det senaste verksamhetsåret 37 motorbåtar.

- Det är med stor glädje vi deltar i rekonstruktionen av Najad, säger Benny Martinsson, grundare och ägare av Nordwest.

- Vi känner verksamheten väl, eftersom vi är grannar här på Orust. Tillsammans med Nordwest, har Najad alla möjligheter att återta positionen som en av världens bästa segelbåtstillverkare.

Najadvarvet, som grundades 1971 har tillverkat drygt 2000 segelbåtar. Bolaget gick i konkurs efter en kraftfull expansion 2005-2007 då företaget investeringar och försäljning ökade kraftigt. Efter den finansiella krisen 2008 minskade försäljningen markant, men trots de senaste årens kapacitetsneddragningar, var företaget tvunget att ansöka om konkurs i början av augusti.

Nord West grundades 1985 av Benny Martinsson och har idag 130 anställda och försäljningen det senaste verksamhetsåret var ca 350 MSEK. Företaget är familjeägt och består av båtvarvet på Vindön/Orust, samt en anläggning i Lysekil för skrovtillverkning och plastdetaljer. Varvet är idag ett av Sveriges modernaste och säljer båtar världen över.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Med floran i båten

Med floran i båten

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Slusshandboken

Slusshandboken

Skutrigg

Skutrigg

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line