Unga kryssare

Ungdomsinspiration

https://youtu.be/9UfRbRv0ao8

Visst är det lite Pippi Långstrump över henne, med en pappa som är varvsarbetare och en mamma som är gatuartist. Laura Dekker var 14 år gammal när hon gav sig ut ensam på havet, och 16 när hon kom fram som världens yngste världsomseglare. Det var verkligen fascinerande att höra hennes egen story på Svenska Kryssarklubbens PX-seminarium om att våga följa vinden. Förutom Laura var även världomseglarna Ivan och Josefine där, kappseglingsfoilarna Celine och Oscar och blivande sjökaptenen Marielle som jobbar bland isbjörnarna i Svalbard. Sittbrunnen livesände och filmerna finns nu på kryssarklubbens Youtubekanal.

https://youtu.be/idQ0nZI2ZU4

Josefin och Ivan Flodgren – är aktuella med boken ”Saltvattenliv – En världsomsegling”.
När de började sin segling var målet Nya Zeeland, men långseglatsen tog dem slutligen jorden runt. Dock inte utan besvär, motgångar och lärdomar för livet. Praktiska råd och dråpliga historier avlöser varandra när det äkta paret intar scenen.

https://youtu.be/k4vEnvMPEc8

I årets final av spektakulära Red Bull Foiling Generation är det dags att hålla de blågula tummarna för Celina och Oscar. Efter att ha vunnit den svenska uttagningen i Malmö 2015 får göteborgarna tävla mot sex andra unga team i tävlingen som vill hitta framtidens nya seglaress i en regatta med bärplansförsedda katamarener.

https://youtu.be/PB5C63Kf6rw

Marielle Cocozza - läser till sjökapten vid Chalmers Tekniska Högskola.
Hon jobbar även på ett fartyg som ligger på Svalbard och delar med sig av sina erfarenheter av att leva och arbeta på havet.

 

Sittbrunnenfilmer