oväder på VHF:en

Det gungar rejält om väderrapporteringen på VHF-nätet. Stockholm Radio har inte fått fortsätta med Sjövädret och ingen vet ännu vem som ska ta hand om kustvädret, som börjar sändas i april.

- Vi undersöker möjligheten att sända ett kustväder via VHF med mer än bara vindar. Vad det blir för övrigt väder? Sol, regn, temperatur, vattenstånd mm. Men ännu är inget av detta klart, säger Arild Winge på Stockholm Radio.

Sjöväderrapporten som går ut i VHF på svenska och engelska, tillsammans med varningar om förändringar i utprickning och andra sjökortsangivelser, sköts sen årsskiftet av Sjöfartsverket  som sänder från Göteborg. Vad som ska hända med kustvädret i VHF är ännu inte bestämt.  Beställare där är Sjösäkerhetsrådet som är knutet till det nya verket Transportstyrelsen. Och de har ännu inte bestämt sig.

- Men oavsett hur det blir kommer vi att fortsätta med servicen att man kan ropa upp oss och fråga hur vädret blir om man har missat väderrapporten, säger Arild. Trots att de under sommaren kan få flera hundra väderfrågor varje dag från hela svenska kusten.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Skutrigg

Skutrigg

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line