niklasseglar

Sittbrunnen är i år tolv år gammal. Från början var den ett rent hobbyprojekt. Sen försökte jag under några år göra den kommersiell, uppdatera varje dag och sälja annonser för att kunna leva på den. Det gick ju inte, även om klickningarna ökade ganska mycket. Flera duktiga skribenter deltog på ideell basis, men det hjälpte inte. Jag räknade på det, och istället för 1 000 besökare om dan skulle vi behövt 10 000 för att få det att gå runt.

2017 startade jag en långsegling och Sittbrunnen fick bli basen för min blogg från seglingen med Hafsorkestern. Samtidigt producerade Curt Gelin reportage och tester på ”Curres Blogg”, som också finns på Sittbrunnen. Han har inte fått en spänn för allt jobb han har lagt ner på sajten. Ingen annan medarbetare heller för den delen.

 

curt

Nu har jag kommit till Reunion i Indiska Oceanen på min långsegling, när Coronan stoppade långseglare över hela världen. Där lyckades jag få gå iland och flyga hem i avvaktan på att pandemin ska klinga av och hamnarna öppna igen. Samt att stormarna vid Goda Hoppsudden ska lägga sig.

Så nu är jag hemma och försöker städa upp Sittbrunnen som blivit lite eftersatt. Jag behöver få in lite annonsintäkter, för att ha råd med en liten driftsupport, bokföring och webbhotell. I oktober blir det lite mer remotearbete, när jag fortsätter världsomseglingen.

Seglingen har tagit mig tre år, och enligt ursprungsplanen skulle jag varit hemma nu. Enligt ursprungsbudgeten också, vilket innebär att min budget i princip är slut. Därför vill jag försöka få ordning på texter och annonser så att jag ska slippa betala för Sittbrunnen, vilket väl har varit fallet de sista två åren. Nästa år räknar jag med att vara hemma med Hafsorkestern, bara världen öppnar sig igen.

Ni är många som läser på Sittbrunnen, en del som även tittar på video. Jag vill gärna fortsätta driva den, det är faktiskt himla kul. Tillsammans med Micke Westin, från Praktiskt Båtägande och På Kryss, som jag också seglade Viking Explorers med över Atlanten, håller vi nu på att titta på ett projekt där frilansar och författare ska kunna få lite betalt för sina artiklar, i tider när båttidningarna bara skär och skär, både i format och honorar. BättreBåt heter projektet som vi gör lite tester för, bl a här på Sittbrunnen.

För dig som vill spåna lite om Sittbrunnen eller BättreBåt, med mig och kanske Curre om han som 70+ vågar träffa folk, och kanske Micke, kommer vi att finnas på Öppet Varv i en bod, Ellös 21-23 augusti. Kanske tar jag med mig lite bilder från Hafsorkesterns resa och några skepparhistorier också.

Ses i hamn och på hav!
Niklas Krantz

oppetvarv2020

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Genvägsboken

Genvägsboken

Nytt i

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line