Curres blogg:

Club Swan 50 är Årets Scoop

S50 montage

Efter två dagar och 512 besökare prickade vårt lands kolfiberkung (på Aston Harald Composite) Kåre Ljung rätt – Club Swan 50 är båten på bild. Bra koll Kåre!

Båten kommer som sagt att finnas i modell på Allt för Sjön i den monter, som Nautor’s man i Sverige Klabbe Nylöf, delar med North Sails och till vilken även Juan Kouyoumdjian kommer - båtens konstruktör och ända från sitt hemland Argentina.

IMG 0174

Bakgrunden till denna smått sanslösa nya entyps prestandabåt är det berömda finska varvets ständiga mäl att tänja gränser och bygga båtar som i design, prestanda och kvalitet överglänser andra. Inför projekteringen utlyste Nautor en designtävling mellan fem utvalda designers, där man satte upp målen extraordinär seglingsglädje, möjlig att förvandla till en sportig cruiser, fångande linjer och Swans naturliga elegans.

DSC 8382

Ett antal nyheter blir spännande att höra Juan K berätta om hajtänderna på rodren, styrplatsens position, nedgångsluckans utformning, vitsen med elvinschar, mastens placering på däck, vad akterskeppets vingform betyder för farten och varför skrovet inte är extremt brett.

DSC 8676

Flera båtar är redan sålda, båten på bilden är skrov nr 3 och ettan är köpt av en stockholmare. Den kommer att vara klar på försommaren, testseglas i Jakobstad, men sedan tas upp, packas ihop och skeppas till Sardinien för Nautor’s 50-års jubileum. Som rorsman är Norths Björn Österberg bokad med Klabbe Nylöf som taktiker. Men nästa år är planen att alla Club Swan 50 kommer till Stockholm och ÅFOR som en del i det ambitiösa internationella programmet utformat av tyske stjärnseglaren Jochen Schumann.

DSC 8392

Med andra ord: Boka in Allt för Sjön 11 och 12 mars och få en inblick i vad denna sjusärdeles spännande prestandabåt kan erbjuda.

DSC 8405

En rapport från ett besök på det jubilerande no-compromise varvet kommer om någon dag och senare en intervju med Juan Kouyoumdjian.

Med andra ord – följ denna min blogg som har till mål att snappa upp och spegla allt spännande som händer inom segling.

Data

  • Skrovlängd 15,24 m
  • Längd v l 14,00 m
  • Bredd 4,20 m
  • Djup 3,35 m
  • Seglingsvikt 9 300 kg
  • Stor + fock 131 – 56 kvm
  • Spinnaker 191 kvm

www.nautorswansverige.se

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Skutrigg

Skutrigg

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Slusshandboken

Slusshandboken

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line