Långseglare mumifierad

En tysk långseglare har hittats mumifierad i sin avmastade 44-fotare utanför Indonesiens kust. Upptäckten gjordes 40 sjömil ost om orten Barago av två fiskare som såg båten driva halvfull med vatten. De tog sig ombord för att se vad som hänt och gjorde den makabra upptäckten av en man som satt död vid navigationsbordet som om han hade försökt göra ett anrop på sin VHF-telefon. Kroppen var enligt uppgifter till sajten mailonline mumifierad, troligen på grund av det salta vattnet, torra vindar och hett klimat.

Läkaren som genomförde obduktionen kom fram till att Manfred Bojorat, 59 hade dött naturligt, troligen av en hjärtattack och att inget annat orsakat händelsen.

Manfred Bojorat kunde identifieras tack vare personliga handlingar ombord, brev och foton. Av vad som framkommit hade han skilt sig 2008 och senast hördes av för ett år sedan till en god vän då denne fyllde år.

Var båten varit sedan dess och vad som hänt är fortfarande ett mysterium. Oreda ombord, att Manfred var avmagrad jämfört med bilder som publicerats i tyska Bild, ett avskedsbrev till förra hustrun död sedan flera år och att inredningen var eftersatt, tyder på att han kan ha varit till havs länge. Och alger halvvägs upp på friborden akteröver på bilderna antyder att båten flutit runt halvsjunken i flera månader.

Curt Gelin

Källa. www.dailymail.co.uk


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Jag ville inte dö, jag ville leva

Jag ville inte dö, jag ville leva

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line