Curres blogg:

Bouwe och Ken gör upp i jättarnas kamp

VDS 2016christophejouany 400 Copier

I väntan på att säsongen ska dra igång här hemma, vore det inte varit fel att befinna sig på gamla svenskön St Barth i dessa dagar. För där pågår en av Karibiens prestigeregattor, Les Voiles de St Barth med totalt 69 båtar fördelade på nio klasser.

Kirsty

Mest sevärda är de nio Maxibåtarna, Jim Clarks 100-fotare Comanche med Ken Read som skeppare och medägarinnan Kirsty Hinze-Clark på styrningen och 100-fotaren Galatea, en Wallycento ägd av amerikanen David Leuschen.

 vesper VSD2016christophe jouany 1779 Copier1

De har en bra match från Bouwe Bekking, som styr sin VO 65 Brunel/Holland Sailing i ytterligare en regatta och franska esset Lionel Pean som kör sin VO 70 SFS, ex Puma 2012.

La Bète (besten) är ex Rambler 88 ritad av Reichel & Pugh, rattad av britten Yves Mondanari, Windfall är en Southern Wind 94 med Tim Goodbody från Monaco och Momo är en Maxi 72 ritad av judel-vrolijk och skeppad av Dieter Schoen från Tyskland.

VSD2016christophe jouany 1844 Copier

Highland Fling är en annan känd båt, en 82-fotare ritad även den ritad av Reichel & Pugh och Proteus en Maxi 72 ritad av judel-vrolijk, ägd av George Skallaris från USA.

 

VSD2016christophe jouany 4178 250x167

VSD2016christophe jouany 3212 250x167Efter tre dagars seglingar är ordningen i klassen Proteus, Momo, Galatea. Och vill man ha koll på vilken designer man ska ha på sin nya TP52 är det bara att gå in och se resultaten från årets racing in paradise på www.lesvoilesdesaintbarth.com

 

Curt Gelin

Stbarth


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Ankarliv

Ankarliv

Slusshandboken

Slusshandboken

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line