Curres blogg:

Mästardelning säkrar M32-Touren


Dagen efter att Henrik Stenson inkasserade motsvarande 13,3 miljoner för sin seger i Golfens Tour nås jag av att Phil Robertson, vinnaren av Touren i matchracing och i Marstrand delar med sig av sin prischeck på motsvarande cirka 8,5 miljoner kronor med alla 20 konkurrenterna.

Phil Robertson med Stu Dodson, Will Tiller och James Wierzbowski som besättning inkasseradé även 33 000 dollars för segern i Marstrand. För dessa seglare som betalat ut egen ficka för att vara med på M32 Touren, innebär alla prispengarna en livsändrande summa. Men inte nog med det – genom att dela med sig vill de säkra Tourens för nästa år.

- Varje skeppare skrev på ett avtal före Marstrand att oavsett vem som än vann 1 miljon dollars, skulle dela summan med övriga i tävlingen. Alla vi som seglar M32 är angelägna om att varje team får tillräckligt för att fortsätta vara med nästa säsong. Håkan Svensson, byggare av M 32, satsade stort när han köpte Touren för att promota båten, vilket också gav oss möjlighet att vara med om en ny era i matchracingen. Genom att dela med oss av kakan återinvesterar vi i tävlingen, förklarar Phil Robertson i amerikanska media.

Han och besättningen inkasserade ytterligare 400 000 dollars som bonus för segern av Touren. De bör därmed närma sig kretsen av bra betalda internationella toppseglare.

Programmet för nästa säsong med M32 är inte meddelad ännu, men finalen väntas på nytt ske i Marstrand. Och frågan är- kommer Håkan Svensson att lägga upp en ny miljon dollars som prispengar? Eller ännu mer? Hursomhelst lär det bli en ny happening i Marstrand 2017.

Curt Gelin


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Med floran i båten

Med floran i båten

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Skutrigg

Skutrigg

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line