Curres blogg:

Kaxigast runt Gotland

CS50Av alla de kaxiga ekipagen, som på söndag startar i ÅFOR på Stockholms Ström för att segla runt Gotland, tar Mats Bergryds Club Swan 50 Ladykiller 3 priset som den i mina ögon allra uppkäftigaste. Att förfina en båt utifrån prototypen och inte bara fortsätta bygga, vittnar om beslutsamhet hos varvet.
Lördag seglade jag med på denna fantastiska båt på ÅF Inshore Race, intervjuar Mats Bergryd om hans båtkarriär och får veta hur Klabbe Nylöf, Björn Österberg och ytterligare nio man seglar en så pass kaxig båt. Vinden har lagt sig från gårdagens 30 knop, prognosen säger 15-16 knop på banan Nacka Strand-Loudden-Gåshaga-Beckholnen.

Söndag startar sedan ÅFOR med 250 anmälda båtar för att ta sig runt Gotland. Årets segling kan bli snabb med tanke på att vindarna lär ligga på NO i början och vrida till sydväst och väst lagom till rundningen vid Hoburgen.
Den mest komplicerade sträckan kan bli Oxdjupet med kryss genom den smala passagen, färjan som ska fram och sjöfarten.
Jag kommer att följa flottan från motorbåt genom skärgården ut till Alma i hopp om att få se och fotografera otaliga spännande situationer.
Bland alla intressanta båtar finns en veteran att hålla ögonen på Walenna II. Hon är en One-Off på 40 fot ritad av Jörgen Walin 1974, moderniserad i omgångar och troligen den båt som varit med flest gånger runt Gotland. Till i år har ägaren Carl Wale tagit hjälp av Håkan Södergren för ny köl, nytt roder, peke, ny rigg. Nya svarta segel ger än bättre förutsättningar för en fin placering.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

El, elektronik och nätverk ombord

El, elektronik och nätverk ombord

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line