Bingo för Båtmässan - maffiga More 55 gör debut

1

Kommer segelbåtsgruppen att bäva, de som förra vintern förklarade att inomhusmässor i Sverige inte är ett effektivt sätt att kommunicera och satsade på nya egna aktiviteter istället? För på Båtmässan i Göteborg ställer nykomlingen och raketen till varv, More Boats, ut sin snabba, rymliga 55-fotare. Därmed har detta kroatisk-svenska varv alla möjligheter att locka svenska segelbåtsfrälsta att köpa ny båt och visa vart trendvinden drar.

- Vi hade planerat att visa vår nya More 40, men väntar med den till Stockholm eller våren och ställer istället ut 55:an, som vi nu har byggt i tio exemplar, berättar Einar Halldin, VD på More Sailing.

2

Han satsar som få andra i båtbranschen, men har en vind i seglen som sällan setts och backas upp av en nytillkommen delägare/riskkapitalist. Orderboken är proppfull och inte bara av charterköpare, utan också av en italienare, som i höstas beställde sex 55:or.

3

- Det blir mycket att titta på för besökarna när de ges chansen att gå ombord på den nästan 17 meter långa More 55:an och Båtmässan i Göteborg blir den enda mässan i Skandinavien där den visas upp. Det är vi givetvis fantastiskt glada över och att därmed sätta ett nytt rekord - den största segelbåten, som visats upp under mässans snart 60-åriga historia, säger Bengt Wallin, affärsansvarig för Båtmässan i Göteborg.

4

- More Boats utanför Split startade vi för två år sedan med idén att bygga segelbåtar av högsta kvalitet med smarta beprövade lösningar. Om vårt koncept och mycket mer kommer vi att berätta om på ett seminarium på Båtmässan under första helgen, så se till att du är där då, manar Einar Halldin alla segelbåtsbitna.

Curt Gelin

10


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line