Största sittbrunnen

hr412

Nya värsta Hallberg-Rassy 412 kommer att ha premiär på Öppet Varv hemma i Ellös den 24 - 26 augusti 2012. Hon visas även i Gustafsberg för Stockholmarna, på Allt På Sjön den 31 augusti - 2 september och för utlänningar i Southampton 14 - 23 september.

Största Hallberg-Rassyn med aktersittbrunn

Nya Hallberg-Rassy 412 erbjuder den största sittbrunnen hittills på en Hallberg-Rassy, en eller två akterkabiner, ett eller två toalettutrymmen. Det finns även komforttillbehör såsom elverk, vattenmakare, tvättmaskin, bog- och häckpropeller och en hel del till. Ljus och inbjudande inredning Under däck är inredningen rymlig, ljus och inbjudande. Det finns dubbla skylights i salongen och även skjutluckan har ljusinsläpp. Det finns fyra skrovfönster, varav två i salongen. Skrovfönstren sitter i ögonhöjd när man sitter i soffan, vilket både skapar god kontakt med omgivningen, ljus och volymkänsla i enastående klass. Alla sidofönster i överbyggnaden är öppningsbara. Pentryt är väl tilltaget, U-format och sjögående. Kylen är ovanligt stor och det finns möjlighet till en frys och en micro. Kojerna är väl tilltagna, eller vad sägs om en förpik på 2,14 m längd och huvudända 2,06 m och en fotända på 68 cm, akterkabin på 2,07 m längd med 1,52 m huvudända och fotända på 1,20 m.

Reversibla elektriska vinschar

Det första exemplaret är utrustat med Lewmar Revo elektriska reversibla försegelvinschar. Dessa vinschar är också synkade bb-sb så att man får en självslående funktion; en vinsch släpper och en skotar, utan behov av en skena för självslående fock. På så vis får man en självslående funktion genom att trycka på en knapp, med ett riktigt bra försegel, utan de nackdelar en självslående fock med skena innebär.

Bog- och häckpropeller

Med infällbara bog- och häckpropellrar kan man förflytta båten i sidled. Det finns även en hållfunktion, vilket innebär att man kan trycka båten mot kaj även med sidvind från fel håll, utan att behöva stå vid piedestalen. Man kan i lugn och ro förtöja båten själv, om så behövs. Dessa propellrar kontrolleras steglöst, vilket bidrar till en tyst gång.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Slusshandboken

Slusshandboken

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Genvägsboken

Genvägsboken

Skutrigg

Skutrigg

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line