Det kom 56 626 besökare till Allt för Sjön i Älvsjö. Det var lika många om dan som 2019, fast då blev totalen mer eftersom det då höll på i 10 dagar. Nu blev det bara sju, med stängt måndag, tisdag, onsdag.

Och kul var det, även om de två segelbåtarna vid mässbryggan borde varit 20. Kanske vill de inte sälja sina båtar längre. Visst hade man velat se en fräsch Linjett 39, en Cosuttiritad Bavaria och en maffig Hallberg Rassy med dubbla roder? Eller varför inte en Shogun, en Z30+? Och några läckra katamaraner.

afs23signerar

Själv signerade jag Hafsorkesterns haverier så det rök och fyndade Roblines dyneemastuvar på Hjertmans och Erlandssons. På fredagen visade jag lite bilder på scenen. Det blev lite stressigt på 45 minuter, men den som vill se mer är välkommen till SXK den 28.3 i Nacka Strand.Eller till Viking Yachting i Göteborg 30.3.

afs23publik

Det var ändå många som kom så där mitt på fredagen, även om Yrvind drog fler senare på dagen. Han lär ha varit rolig. Bengt Wallin, som tidigare var mässgeneral på Båtmässan i Göteborg hade dragit ihop ett spännande program på scenen under dagarna, som jag tyvärr missade eftersom jag hade min egen monterdel att passa upp.

afs23bengt

Vi, jag och min förläggare, fritidsskepparen Bengt Utterström, hade snikat oss in i Seapax monter och hängt upp min 75-tums-tv på en vägg med filmer från Söderhavet. Bakom oss låg en Diva 24 från Bavaria-Bernt, som såldes flera gånger om under mässan.

afs23osk

Oceanseglarklubben hade också ett stånd. Under veckan blev jag värvad som chefredaktör för deras tidning Oceanseglaren och invald i styrelsen. Men roligast var festen.

Och alla var där i Älvsjö. De som jag inte träffade messade och skrev att de inte hittat mig i röran. Men det får vi lösa senare.

Med förutsättningarna som höjda räntor, krig i Ukraina och just avslutad pandemi får man nog ändå karaktärisera årets mässa i Älvsjö som en succé, Och pressansvariga Ronja Nyström dementerar alla illvilliga rykten att detta skulle bli den sista Allt för Sjön. Nästa års mässa är redan spikad:

Allt för sjön 7-10 mars och 14-17 mars 2024 på Stockholmsmässan.

 

Då är kriget över, räntorna normala och vid mässbryggan köar Bavaria, Hallberg Rassy, Arcona, Linjett, Najad, Dehler, Dufour, Jeaneau, Z30+, you name it, vid scenen diskuteras segling hela dagarna och alla motorbåtar har gått över till eldrift. Ses då!

Niklas Krantz

afs23monter

 

afs23christina

afs23odd

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Slusshandboken

Slusshandboken

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Skutrigg

Skutrigg

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line