Båtåret börjar i väst

 

Nu har båtåret börjat med båtmässan på västkusten. Med över fyrahundra båtar, varav bara 33 är segelbåtar, är det lite ont om nyheter. En ny gippbromsare presenteras på mässan, men nyast är nog den gamla Maxi 77:an utanför entren, ett exempel på hur man kan restaurera och återanvända en gammal succé. Klar i sista stund innan mässan. Det är Stellan Westerdahl som en gång var med och skapade den som har dragit det här återvinningsprojektet. 140 tusen har det kostat att få ihop båten med ny rigg mm. Annars kan man också bjuda på en gammal restaurerad folkbåt som båtbyggarskolan i Henån har restaurerat. Auktionen börjar nu, på mässan och på nätet, till förmån för Barncancerfonden.

Annars är en nykomling J108 med uppdragbar köl den enda riktiga nyheten. Sjöklar är en annan nyhet, en sammanslagning av Sjösportskolan i Göteborg och Båtskolan i Stockholm. De tänker göra om de teoretiska skepparutbildningarna till riktiga båtförarutbildningar med mycket praktik.

Båtmässan i Göteborg är bra på arrangemang om eftermiddagar och kvällar. På måndag visar Debrah och Rolf Bjelke sin film Vildmarkshav från tre år i Antarktis, en himla bra film som rekommenderas, dock bör man medta sjösjukepiller (se också recensionen av boken i sittbrunnen). Boka biljetter i tid, de kommer att ta slut.

På tisdag är det tjejdag och Sittbrunnen direktsänder från kl 15.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line