Pappersplums i England.

   

På måndagseftermiddagen sjösattes SCA:s tävlingsbåt för Volvo Ocean Race 2014-15. Det är den allra första båten i serien av den nya en-typsbåten, VO 65, som ska användas i de två kommande jorden runt-kappseglingarna. Men fortfarande är det ont om konkurrerande lag.

Tillsammans med Team SCA:s båtbyggare och tekniker har delar av SCA:s kvinnliga besättning hjälp till i arbetet att förbereda båten för sjösättningen. Under den kommande veckan ska flera tester genomföras. Bland annat ska båten krängtestas i vattnet. Först senare i veckan planerar SCA att segla den nya båten för första gången.

    – Det är fantastiskt att äntligen se den i vattnet. Hela vår besättning ser fram mot att lära känna båten ordentligt. Det ska bli spännande att se hur vi klarar det och hur bra den seglar. Vi har nu tolv månader på oss att lära oss allt om båten innan tävlingen startar, säger Liz Wardley, båtkapten i Team SCA.

    Både kontrakterade seglare och kandidater från Team SCA kommer till England under veckan och ska testsegla båten utanför den engelska sydkusten innan den första långseglingen, från Southampton till SCA:s bas i Puerto Calero på Lanzarote, inleds.

    VO65 har designats av Farr Yacht Design i USA och byggts av ett konsortium av båtvarv i Storbritannien, Frankrike, Italien och Schweiz. Totalt har den första båten tagit sju månader att bygga.

    Fakta Volvo Ocean 65
    Längd i vattenlinjen: 20,00 m (65 fot)
    Längd inkl. bogspröt: 22,14 m (72 fot)
    Bredd: 5,50 m (18,4 fot)
    Djupgående: 4,78 m (15,8 fot)
    Vikt: 11 639 kg (25 659 pounds)
    Masthöjd: 30.30 m (99.4 fot)
    Max segelyta: 716 m2


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Jag ville inte dö, jag ville leva

Jag ville inte dö, jag ville leva

Skutrigg

Skutrigg

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line