Lägg ett bud och rädda liv!

Det var med glädje en strålande sensommardag i slutet på augusti som auktionisten Suzanne Behr tog båten ut till Käringöns sjöräddningsstation för att överlämna resultatet av den första sjöräddningsauktionen till sällskapets VD Rolf Westerström.


- Det är roligt att så många gör så mycket för att utrusta våra frivilliga sjöräddare som faktiskt medverkar i 70 procent av alla sjöräddningsinsatser, säger han. De bidrar till att vi kan tanka och reparera båtarna och är redo för nästa larm. På det sättet bidrar de till att rädda okända människor i sjönöd.

Den fjortonde juni i år hölls den första onlineauktionen till förmån för sjöräddningen. Den ledde till besöket på Käringön med en insättning på 38 668 kronor till Sjöräddningssällskapets 90-konto. Det var gåvor från 27 företag som auktionerats ut till förmån för Sjöräddningssällskapet.

- Responsen blev fantastisk med många besökare och varenda krona som samlas in går till Sjöräddningssällskapet, säger Suzanne Behr.

- Jag fick själv hjälp av sjöräddningen när jag hamnade i sjönöd utanför Åstol för några år sedan, berättar hon.

På två veckor lyckades hon få in 90 gåvor från 27 företag, som auktionerades ut. Köpare kom inte bara från hela Sverige, men också från Spanien, Portugal, Polen, Nederländerna, Estland, Finland, Tyskland, Danmark, Italien och England.

– Vi tycker att det är en bra grej och en självklarhet att hjälpa till. Jag talade personligen med alla gåvogivare och de vinnande budgivarna. De var supernöjda, de flesta hade en spännande historia att berätta och en koppling till båtlivet och sjöräddningssällskapet.

Det var till exempel en chartersegling i Karibien med Swan 59:an S/Y Thindra som ropades hem av Sven i Umeå, vars far var sjöman och hade en kaffekopp som det stod Sjöräddningssällskapet på. Eller världens största gädda, i form av ett två meter långt gosedjur från Marin & Fritid i Laxå.

Nu är nästa auktion på gång. Den kommer att pågå till 27 september.

– Alla både privatpersoner och företagare kan fynda, säger Suzanne. Genom att lägga bud och köpa något på auktionen. Det blir en win-win situation för alla. Det ger också fler möjlighet att ge Sjöräddningssällskapet sitt stöd. Alla kan göra något, allt handlar inte bara om stora sponsorer, utan många bäckar små.

Maringuiden står som arrangör och auktionen hålls på www.auktionet.se. Suzanne ansvarar för insamlandet av auktionsföremål och gick nyligen runt på Öppna Varv på Orust och samlade in nya bidrag till kommande auktioner.

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som medverkar i 70 % av sjöräddningen i Sverige, utan bidrag från staten. De har många frivilliga sjöräddare och en liten administration. Sjöräddningssällskapet har 90-konto, vilket betyder att Svensk Insamlingskontroll kontrollerar att pengarna används på rätt sätt. Det innebär att du kan vara säker på att dina pengar verkligen används till ändamålet: att rädda liv till sjöss.

Läs mer på www.sjoraddning.se

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Slusshandboken

Slusshandboken

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line