Äntligen på Bermudas!

artemisseger2

Först blev de omseglade på mållinjen. Sen krockade de med en domarbåt. Och sen gick svenskbåten och vann hela tävlingsomgången på Americas Cups kommande hemmabana, Bermudas.

- Vi älskar att segla här. Vi har tränat här hela året för att bli klara till huvudtävlingen 2017. Våra resultat på andra håll har ju inte varit värst bra, men allt hänger ju på hur vi seglar på den här arenan, sa en glad rorsman, Nathan Outteridge, efteråt.

 

Det har ju som sagt inte gått vidare bra för svenkbåten hittills, sist i Portsmouth och i Göteborg kapsejsade de och seglade på grund. På Bermuda började söndagens seglingar lysande, efter lördagens inställda race, Artemis tog ledningen. De behöll den racet igenom, men just vid mållinjen blev de omseglade av Oracle.

Men det var under prestarten till andra loppet som det såg ut att ta en ände med förskräckelse. När första skottet gick vände Outteridge upp bakom den japanska båten och tog sikte på startlinjen då han upptäckte en domarbåt på rakt mötande kurs. De kom emot varandra med en sammanlagd fart på runt 25 knop.

- Jag kunde inte svänga åt något håll, berättade Outteridge. Han gick mitt emellan våra stävar och tack och lov blev ingen skadad. Däremot blev det allvarliga skador på vår båt.

På rekordtid lyckades Artemis folk byta det trasiga bogsprötet och den oanvändbara code zeron. Efter en snabbkoll och med två minuter tillgodo linade de upp för nästa start. Och otroligt nog fick de upp bättre fart än alla andra, vann inte bara starten utan också hela racet.

I tredje finalracet lyckades svensklaget segla upp sig under sista benet, jippade flygande och gick in på fjärde plats. Det räckte för att vinna den  här regattan.

Det betyder också att de nu ligger på fjärde plats i den här förserien till Americas Cup 2017.

artemisseger

Resultat i Louis Vuitton America’s Cup World Series Bermuda:

1. Artemis Racing: 2 – 1 – 4 – 52 poäng
2. Emirates Team New Zealand: 5 – 2 – 1– 50 poäng
3. ORACLE TEAM USA: 1 – 3 – 5 – 48 poäng
4. Land Rover BAR: 3 – 6 – 2 – 44 points
5. SoftBank Team Japan: 4 – 4 – 3 – 44 poäng
6. Groupama Team France: 6 – 5 – 6 – 32 poäng


Sittbrunnens bokhandel är öppen

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Med floran i båten

Med floran i båten

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line