22 varslade i Ellös

HRproduktion

Hallberg Rassy har återigen varslat personalen. 22 personer av de 119 anställda har officiellt varslats. För bara ett år sedan ökade HR produktionen och anställde 28 personer.

- Det är en anpassning till världsmarknaden för fritidsbåtar i stort, det handlar inte om någon särskild marknad, säger Magnus Rassy till Sittbrunnen. Skillnaden är att i Sverige är detta med kapacitetsanpassningar offentliga uppgifter det skrivs om, men i t ex Tyskland är detta hemliga uppgifter ingen skriver om. Påståendet att ”ingen” skulle köpa segelbåtar i Sverige är en mycket stark överdrift, Sverige är en viktig marknad och visst säljs det nya Hallberg-Rassybåtar även i Sverige, och det för en ansenlig mängd pengar! Det vi såg för ett år sedan var en stark och tydlig ökning, vi går nu tillbaka till ungefär samma kapacitetsnivå som för ett och ett halvt år sedan.

 

 

– Vi får gå tillbaka till den arbetsstyrkan vi hade för cirka ett och ett halvt år sedan. Det är konjunkturen som styr vår marknad och en båt är något man unnar sig när du redan har en bra bostad, bra bil och så vidare. En båt är grädden på moset, säger Magnus Rassy.
Vidare förklarar han att den största anledningen till varslet är världskonjunkturen som svept in negativa vindar för Hallberg-Rassy.
– 95 % av våra båtar exporteras ut i världen. Vi påverkas alltså av världskonjunkturen, inte bara den i Sverige.
- See more at: http://m.bohuslaningen.se/nyheter/orust/1.4497376-22-personer-varslas-pa-batvarvet#sthash.DZREpoeB.dpuf

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Slusshandboken

Slusshandboken

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Med floran i båten

Med floran i båten

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line