Rassybåtar till Kiel

10rassyDenna vecka startar leveranssäsongen hos Hallberg-Rassy i Ellös. Denna första vecka levereras 12 nya båtar, varav tio går till en återkommande köpare; British Kiel Yacht Club, som för fjärde gången förnyar sin flotta med en rad nya Hallberg-Rassybåtar. Med de här båtarna har BKYC genom åren tagit leverans av 44 st nya Hallberg-Rassybåtar.

Leveransen sker i vattnet, fortfarande bland mycket is. British Kiel Yacht Club är en privat segelklubb, baserad i Kiel,Tyskland. Den brittiska militären hyr båtarna av klubben för seglingsutbildning. Vanligtvis seglar besättningar från brittiska armén, men det förekommer även från brittiska flottan och brittiska flygvapnet eller privatpersoner som har anknytning till brittiska militären. 5 till 7 män och kvinnor är ombord på varje båt på en tripp som normalt sett pågår 5 dagar och går från Kiel till Danmark och är på 150 sjömil. Båtarna används intensivt från början mars till slutet november. Varje båt seglas omkring 7 000 sjömil om året, vilket motsvarar ca sju års normal segling.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Med floran i båten

Med floran i båten

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line