Curres blogg:

Monumental återuppbyggnad

https://youtu.be/Ay7oBUuLAEc

I fredags natt, ett dygn före beräknat, transporterades Team Vestas Wind VO 65 till ett fartyg i Savona, Italien med destination Lissabon, Portugal. I tid innebar att besättningen hann fixa smått och få två kanske tre dagar extra att träna i Lissabon.

 

Av de videos som teamet publicerat, syns och känns lyckan över att det omöjliga blev möjligt. Skepparen Chris Nicholson ler igen, hans röst bär och man kan nästan se hur det kliar i fingrarna hos besättningen att få segla igen.

Under de fem månaderna som gått sedan Vestas kom till Persicovarvet i Bergamo, har dock Chris Nicholson rest till de olika stopoverhamnarna och varit en välkommen, initierad expertkommentator under inportracen och starterna, senast i Newport. Vilket för en supporter gjort det påtagligt hur ledningen för Volvo Ocean Race bemödat sig om att ha TVW med i seglingen.

Chris Nicholsons tacksamhet över supporten uttrycker han i sin blogg:
”Efter att ha kommit tillbaka till Persicovarvet och sett vilken storartad uppvisning för seglingen stopover i Newport var, känns att VOR har ett väldigt momentum mot Europa.

Med återuppbyggnaden och målningsarbetet färdigt, kunde vi ägna oss åt småsaker, men med One Design finns det inga gråzoner, alla jobb är gjorda. Likväl försökte vi minimera antalet småjobb i Lissabon. Vi har beräknat tre dagar för segling före start, så allt vi hann med före skeppningen, gav oss en stor procentuell ökning i seglingstimmar.
När jag tänker tillbaka på Newport, var det intressant att se besättningarna och hur uttröttade en del team verkade vara. Det är normalt, men värt att spana in är hur väl intryck teamen gör. I det avseendet ser Abu Dhabi, Dongfeng och Mapfre ut att ha klarat sig väl och det skulle inte förvåna mig om Abu Dhabi hårdbevakar Dongfeng mot Lissabon. Vilket i sin tur kan ge Mapfre en stor chans.

Vi kunde nästan känna doften av Lissabon på varvet. Det har varit en lång väg för oss, men till slut är vi på väg. Det konstiga är att man inte kan uppskatta kappseglingen förrän man inte är där och kappseglar. Jag kan inte beskriva nog hur angelägen besättningen är att komma igen.”

Chris Nicholson har engagerat ny navigatör i Tom Addis, som seglade med honom på Puma, och en ny fördäckare i Simeon Tienpont.

För mig som supporter till Vestas och som sådan därtill har besökt båten, varvet och teamet två gånger och sett de långa listorna på väggen i det lilla kontoret inne i bygghallen, är det en smått ofattbar övning i logistik och vilja, som hjälpt den blå båten till come-back. Jag har mött Shore Manager Neil Cox vid besöken och reflekterat över hans öppenhet och lugn i den psykstorm som pressen att bli klar i tid innebúrit78. Inga PR-rimridåer, inga VD-jetbesök, ingen högprofilstil har varit och är angenämt hos TVW.

Eller som TVW:s OBR berättar ur hjärtat i bloggen: ”Ansatsen är mycket större för var och en inblandad för att få den blå båten till start igen, än vad någon kan föreställa sig. Vi har kämpat på alla nivåer och låt er inte luras, det har varit en särdeles ojämn väg, men när vi nu nått toppen av vår utmaning, känns det värt alla ansträngningar.

Persico har haft en nyckelroll och vad som sällan kommer fram är den satsning som ledningen på varvet gjort. Detta är lätt att säga nu när vi nästan har sjösatt, men långa dagar, månader och många möten, har varit en svår tid för Morten, Nico, TJ, Sally, Mirella, Elena och det utökade kommersiella teamet, Powerhouse och Volvo. Viljan att se oss tillbaka har hjälpt oss enormt.

Brian Carlin Team Vestas Wind.

De som är i Lissabon nästa vecka eller 6-7 juni får möta och supporta den blå båten. Och heja på besättningen. För er som inte är åker dit, kommer jag med rapporter om stämningen, om Chris Nicholson får med sig Vestas på en ny satsning och andra seglingsvärldsnyheter.

Curt Gelin

Tills dess:

http://teamvestaswind.vestas.com/blog
https://twitter.com/TeamVestasWind
https://www.facebook.com/teamvestaswind
http://instagram.com/teamvestaswind
https://www.linkedin.com/company/team...


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line