interaktiv kapten

Wikipedia har gjort uppslagsverken till var mans egendom och informationen fri. Nu kommer sjökort och guider som uppdateras av seglarna själva. ActiveCaptain är ett sådant verktyg som kan bli en skjuts framåt. Här kan alla gå in och lägga in favoritställen, rekommendera eller avråda medseglare.

 

Än så länge har det inte skrivits in så många hamnar i Sverige, tjänsten är alldeles ny. Men gå gärna in som medlem och lägg till några vikar. Om du kommenterar och ger dina synpunkter här nedan, lovar jag att framföra dem till upphovsmännen. En fråga är ju till exempel om vi vill ha informationen på svenska eller om det funkar bra med engelska . De påstår att vi europeer vill ha det på engelska, men jag tycker nog att det bör finnas i varje fall också på svenska.

I varje fall gillar jag idén med en användarstyrd, interaktiv guidebok. Att den inte är översållad med blinkande annonser är också trevligt. Men ett bättre sjökortsunderlag för svenska vatten har jag redan efterlyst, det är ju en förutsättning.

Niklas Krantz 


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Slusshandboken

Slusshandboken

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line