Vikar för alla

marinviki

Nu finns det en fri karta där alla kan vara med och tipsa varandra om fina vikar, trevliga och för all del, otrevliga, gästhamnar. Det är Marcus Rejås i Norrtälje som dragit igång det hela i början på året. Jag hittade kartan och mejlade till Marcus om hur han gjort det här:

"Det stämmer att det var i Januari i år det började. Det hela började med att jag själv saknade en sida som Marinwiki. Jag googlade men hittade ingen. Jag hade följande kriteria:

* Enkelt att lägga till och ändra platser (alla skall kunna göra det)
* Kommentera och betygsätta platserna
* Enkelt att ta ut den information man behöver och till exempel läsa in en plotter eller skriva ut.
* Informationen skall vara oebroende, fri och tillgänglig för alla

Jag hittade en tråd på Maringuiden där någon fått ungefär samma idé. Jag kontaktade honom och det visade sig att projektet stannat. Jag tittade på det som gjorts men kom fram till att det var enklare att skriva om allt från början för att  få det som man vill ha det.

Jag är programmerare och dataingenjör så jag kavlade upp ärmarna och kodade en helg. Familjen tar sin tid på dagen så det är nätterna som gäller. Inte mycket sömn blev det den helgen men jag fick till ett embryo som såg bra ut. Jag presenterade det på Maringuiden i tråden ovan och fick mycket positiv feedback.

Sedan dess är det flera som hjälpt till att sprida information om sidan. Många lägger upp platser och berättar om Marinwiki. Mest framträdande har Marc Landtblom varit som har organiserat inkommande önskemål och spridit information om sidan på båtmässan. Han har nu rollen som projektledare för sidan. I övrigt är det bara jag som programmerar (skulle gärna önska att det var någon till eftersom önskemålen strömmar in och min tid är begränsad).

Antalet platser växer ständigt och vi har många förbättringar på gång."

Hälsar Marcus Rejås


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line