Godbye Sanya

https://youtu.be/cLe8t6LHWp8

Det blev ett hejdundrande avsked från kinesiska hemmahamnen Sanya när Dongfeng & Co gav sig iväg på fjärde etappen av Volvo Ocean Race mot Auckland. Efter att ha valt en helt annan väg än de andra ut mot första märket, i vatten som varit deras övningsområde i ett år, tog de ledningen.

– Det kommer bli en brutal inledning när vi kryssar ut mot Filipinerna, säger Martin Strömberg på kinesiska Dongfeng Race Team.

Under starten i morse låg vinden på sju sekundmeter och tempot kommer att skruvas upp på väg mot Luzonsundet söder om Taiwan. Seglingen österut kommer att vara intensiv för besättningarna med många manövrar och vändningar när de kryssar i höga vågor och vind på runt 15 sekundmeter.

Efter att ha vunnit etappen till Sanya leder Dongfeng Race Team den totala poängställningen. Dessutom lyckades den franska, kinesiska och svenska besättningen vinna gårdagens In-Port Race.

– Vi har jobbat hårt och fokuserat med det här laget i 12 månader och uppenbarligen är vi inne på rätt spår, säger Martin. Det är fantastiskt för alla Kineser i laget att få vinna på hemmaplan och det vill även lyckas göra i Frankrike och hemma i Göteborg.

På Team SCA gör Anna-Lena Elled sin första etapp som lagets Onboard Reporter. Svenskbåtens skeppare Sam Davies var trygg med lagets förberedelser inför den fartfyllda etappen.
– Inför tävlingen tränade vi under 18 månader på Lanzarote i över 25 knops vind varje dag. Förhoppningsvis får vi nytta av det nu samtidigt som vi håller koll på varandra och håller ihop båten i ett stycke.

Etappen till Auckland är 5264 sjömil lång och målgången är beräknad från 27 februari till 3 mars. Volvo Ocean Race avgörs i nio etapper på vägen runt jorden och den sista delsträckan avslutas med målgång i hjärtat av Göteborg i juni 2015.


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Genvägsboken

Genvägsboken

El, elektronik och nätverk ombord

El, elektronik och nätverk ombord

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line